Trend Topik Nedir Nasıl Olunur

Trend Topik Nedir Nasıl Olunur

Twittter sosyal ağında, trend konuları (TT), Twitter kullanıcıları arasında gerçek zamanlı olarak tartışılan ve genellikle yaklaşık 20 kavramı içeren bir trend listesi oluşturan ana anahtar kelimeler veya hastag’lerdir. Bu eğilimler, dünyadaki veya belirli bir alandaki sıcak konuların neler olduğunu ve bunlar hakkında kimin konuştuğunu görmenin etkili ve kolay bir yoludur.

O anın trend konusu veya konusu, sosyal ağda diğerlerinden daha yüksek oranda bahsedilen bir kelime, bir cümle veya bir konudur. Bu sıcak konular, kullanıcıların ortak bir çabasıyla kendiliğinden veya insanları bu belirli konu hakkında konuşmaya teşvik eden bir olay nedeniyle kısa sürede popüler hale gelir. Bu açıdan ele alınan konular, Twitter'ın ve kullanıcılarının dünyada neler olup bittiğini ve insanların bu konudaki görüşlerini anlamalarına yardımcı olur.

Trendlerin görselleştirilmesi

En popüler trendlerin listesi, kullanıcı tarafından seçilen coğrafi alana (dünya çapında veya yalnızca yerel olarak) göre Twitter sosyal ağının ana sayfasındaki bir kenar çubuğunda görüntülenir.

Çok yakın zamana kadar, Twitter'daki trendler, belirli bir zaman diliminde aynı hashtag veya ifadenin kullanılmasıyla belirlendi, ancak şirket, aynı etiketin Twitter'da art arda birkaç gün boyunca sürdürülmesini veya tekrarlanmasını önlemek için algoritmasını değiştirdi. Çok yorum alan bir konu oldu. Bu nedenle artık tweet sayısında 'yenilik' koşulu hâkim.

Zaman zaman Twitter'ın trend konuları hakkında tartışmalar oldu: Bu sosyal ağ, diğer kullanıcıların rahatsız edici bulduğu hashtag'leri defalarca sansürledi. Örneğin, Twitter, birçok kullanıcının protesto etmesinin ardından #Thatsafrican hashtag'ini ve #thingsdarkiessay hashtag'ini sansürledi.

Trend Olan Bir Konu Nasıl Elde Edilir

Twitter, özellikle genç nüfusun yoğun bir şekilde Instagram'a inmesi nedeniyle son yıllarda en çok kullanıcı kaybeden sosyal medyalardan biri olmasına rağmen, bir bilgi ve görüş yöneticisi olarak etkisi hala belirleyicidir. Güncel konuların listesi genellikle sabahları ilk iş olarak medyanın içeriğini belirler ve nüfusun önemli bir kısmı için ilk bilgi kaynağıdır.

Bu anlamda trendler listesine girmek, hedef kitleye ulaşmak için değerli bir araç olduğu kadar çok az kişinin ulaşabileceği karmaşık bir görevdir. Arama motorlarında olduğu gibi, bu listeye erişmenin iki yolu vardır: doğal olarak veya ödeme yoluyla.

Twitter'daki Trend Topic neye göre belirlenir?

TT olmanın püf noktaları

 

  • Kuruluşunuzun belirli eylemini tanımlayan benzersiz bir hashtag oluşturun. 21 karakteri geçmemek için yaratıcı ve özlü olmak önemlidir. Özel durumlar dışında sayı kullanılmaması tercih edilir.
  • Trendleri tespit edin ve tahmin edin. Twitter kullanıcılarının gerçek zamanlı olarak ne hakkında konuştuğunu bilmenizi sağlayan araçlar var.
  • Aksiyonu başlatmak için doğru anı inceleyin. Etkilemek istediğimiz kullanıcıların haftanın hangi zaman dilimlerinde ve günlerde bağlanması gerektiğini bilmek önemlidir. Trend olan bir konuya ulaşmak için şafakta ve sabah ilk iş olarak daha az sayıda tweet ve kullanıcının gerekli olacağı doğru olsa da gerçek şu ki, etkinliği çok daha az olacaktır.
  • Bu bir reklam eylemiyse, kullanıcının izlemesi gereken talimatları net bir şekilde açıklayın.

'Sizin için trendler' adlı tabloda görünmenin bir başka yolu da sponsorlu bir trend konusu, İspanya'da büyük bir kampanya için 200.000 dolara kadar yatırım gerektirebilecek bir reklam formatıdır. Bu reklamlar, ana zaman çizelgesinde ve 'Keşfet' sekmesinde tablonun birinci veya ikinci konumunda görünür ve tüm kullanıcılara gösterilir. Getirdiği sonuçlar, reklamverenin terfi ettirilmiş bir tweet'inin yönlendirdiği herhangi bir TT'ye benzer.

Instagram, YouTube ve Twitter gibi platformlarda hesabınızın gerek takipçi ihtiyacı gerekse etkileşim ihtiyacı gibi konularda gereken hizmetleri en uygun fiyatlarla vererek sizleri memnun etmeye çalışıyoruz.

3 Dakika Önce