Instagram için Canva İnfografikleri Nasıl Oluşturulur?

Instagram için Canva İnfografikleri Nasıl Oluşturulur?

Canva, çarpıcı yapılar oluşturmak için harika bir platformdur ve onu kullanmak için grafik tasarım geçmişine bile ihtiyacınız yoktur.

1. Göz alıcı bir şablonla başlayın.

Instagram bilgi grafiklerime her zaman Canva'daki bir Instagram şablonuyla başlarım. Devam edin ve Instagram Gönderiniz için genel temanızla uyumlu bir şey olup olmadığına bakın. Aklınızda bir tema yok mu? İlham almak için birçok şablon kullanabilirsiniz. Kullanılacak bir tasarım oluşturmak için çeşitli farklı şablonlar kullanmayı da seviyorum.

2. Bir arka plan seçin.

Bir desenden sonra, arka planı kaldırma zamanı! Nasıl göründüklerini görmek için farklı arka plan resimlerini veya fotoğraf tasarımınıza sürükleyip bırakabilirsiniz. Denemekten korkmayın.

3. Harika bir yönetici oluşturun.

Başlığınızı açıklamayı seçmek için sol taraftaki metin simgesinin üzerine gelin. Temiz yazı tiplerini kullanmayı seviyorum, okunması çok kolay ve göz alıcı yazı tiplerini kullanıyorum.

4. Alt yazılarınızı ve bilgilerinizi, istatistiklerin veya verilerin kısa bir açıklamasını ekleyin.

Yine, okunması çok kolay bir yazı tipi seçmek isteyeceksiniz. Ayrıca cep telefonumda olmayan dizüstü bilgisayar bitkilerim Instagram infografik bilgilerini oluşturmayı ve sonraki bilgileri kopyalayıp Canva Uygulamasına yapıştırarak güvende tutmayı kolay buluyorum.

İnfografik Nedir? Nasıl Hazırlanır ve İnfografik Programları | WM Aracı

 

5. Bilgi grafiğinize resimler, ifadeler ve/veya videolar ekleyin.

Canva'nın ücretsiz sürümünde seçebileceğiniz tonlarca seçenek vardır ve Canva'nın Pro sürümünde daha da fazlası vardır! Renk şemasında kullanılan öğeleri ve genel temanızı seçin. Öğeler, Canva'nın sol yan panelinde bulunur ve IG gönderiniz için belirli öğe türlerini ve simgeleri bulmak için arama da yapabilirsiniz. Aramanızı animasyonlu veya statik resimler ve ücretsiz veya indirilebilir resimler için bile filtreleyebilirsiniz. 'Öğeler' alanında tablolardan şekillere, parçalara, resimlere ve daha fazlasına kadar her şeyi bulabilirsiniz!

6. Instagram bilgi grafiğinizi indirin.

Tasarımınızı beğeninize göre değiştirdikten sonra yaratıcılığınızı indirme zamanı. Metin diğer formatlara göre daha keskin bir yapıya sahip olduğu için resminizi png formatında indirmenizi tavsiye ederim. Tasarımınızda bir videonuz varsa, onu yazılı video formatında indirmek isteyeceksiniz.

 

İnfografik İçerik Fikirleri

Harika bir infografik oluşturmak için ne tür Instagram içeriği kullandığınızı merak ediyor olabilirsiniz. Sektörünüzde keşfedebileceğiniz bir ton bilgi var. İşte başlamanız için 5 içerik fikri.

1. Nasıl Yapılır Kılavuzu- adım adım öğretici.

2. Tarama- endüstri trendlerini ve zaman içindeki şeyleri nasıl karşılamayı hedefliyoruz.

3. Resimler ve Gerçekler- sektörünüzle ilgili deneysel ve/veya ilginç satırların ve gerçeklerin bir görünümü.

4. Listeler- işletmeniz için ilk 5 veya ilk 10'a giren bir liste oluşturmayı deneyin.

5. İstatistikler- alanınız veya deponuz veya müşterileriniz hakkında ilginç ve/veya trend olan istatistikleri gözlemleyin.

Instagram, YouTube ve Twitter gibi platformlarda hesabınızın gerek takipçi ihtiyacı gerekse etkileşim ihtiyacı gibi konularda gereken hizmetleri en uygun fiyatlarla vererek sizleri memnun etmeye çalışıyoruz.

3 Dakika Önce