Instagramda Satış Yapmanın Yolları ve Yöntemleri

Instagramda Satış Yapmanın Yolları ve Yöntemleri

 

Online ticaretin nabzını tutan sosyal mecraların en önemlisi olan Instagram üzerinden satış yapabilmek için nelere dikkat etmeniz gerekir kısaca açıklamaya çalışacağız. Instagram üzerinde uzun zamandır satış yapan butik hesapları kısaca inceleyiniz. Ürünleri ya da hizmetleri neler? Satışını yaptıkları ürün ya da hizmetleri nasıl tanıtıyorlar ve müşterilerine hangi yöntemlerle ulaşıyorlar? Tüm bu soruların cevaplarını edinmek adına, rakiplerinizin sayfalarını ziyaret ederek inceleyebilir ve neyi nasıl yaptıkları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Gelelim, hesap inceleme dışında ınstagramda satış yapmanın yolları ve yöntemlerine.

Herşeyden önce ne satmak istediğinize karar verin. Karar verme aşamasında, internet üzerinden en çok satın alınan ürünleri seçin. Hangi ürün popüler ise o ürün üzerinde karar kılmaya çalışın. Rakip analizi yaparken, satmak istediğiniz ürünleri nasıl tanıttıklarına ve kendilerini diğer markalardan nasıl ayırdıklarına dikkat edin. Satmak istediğiniz ürünleri arama motorlarında en çok hangi kelimeyle arattıklarına dikkat edin. Seslenmek istediğiniz, hedef kitlenizi tanıyın. Bu amaçla hedef kitle analizi yapın ve sonunda müşteri kitlenizin ihtiyaçları doğrultusunda ürünlerinizi konumlandırın. Ürünlerinizi tanıtmak ve satışını yapmak için çıktığınız bu ticaret yolunda hedef kitlenizin beklentileri ile aynı doğrultuda reklam vermeye özen gösterin.

Instagram üzerinden hedef kitlenize seslenip satışlarınızı gerçekleştirmek için işletme hesabı açın. İşletme hesabını şahsi hesaplardan ayıran en önemli özellikler: müşterilerinizin markanıza karşı güveni artar, müşteri ile işletme hesabınızın etikileşimi, profil gösterim, takipçi satın almadan organik takipçi artışı, ürün fotoğrafları veyahut videoları kaydetme ve direct mesajdan gelen siparişler ya da sorular markanız için önemli olan raporlara ulaşmanızı sağlar. Müşterilerinizin içi rahat, markanıza güvenir şekilde alışveriş yapmaları için güvenli ödeme seçenekleri sunun.

Güvenilir takipçi satın alma yoluna asla gitmeyin. Bunun yerine influencer marketing çalışmaları yapan firmalar ile çalışın. Instagram üzerinden reklam ve kampanya yaparken müşterilerinizi harekete geçirecek görsel ve metinler kullanmaya özen gösterin. Instagramda, satış yapmanın bağlı olduğu bazı yasal kurallar vardır. Bunlar şunlardır: Yasal olarak fatura kesebilmesi için vergi mükellefi olan bir şirket olmaları gerekir. Bu nedenle ınstagramdan satış yapabilmek için insanların genellikle şahıs şirketi kurdukları gözlemlenir. Instagram vergi düzenekleri ise 1 Ocak 2021 düzenlemesi ile getirilen vergi kurallarından biri olan eticaret yaptığı görülen firmalar için vergi muafiyeti ve aynı zamanda %2 ila %4 oranında vergi ödemekle yükümlüdürler.

Instagram, YouTube ve Twitter gibi platformlarda hesabınızın gerek takipçi ihtiyacı gerekse etkileşim ihtiyacı gibi konularda gereken hizmetleri en uygun fiyatlarla vererek sizleri memnun etmeye çalışıyoruz.

3 Dakika Önce