Instagram Keşfet Engeli ve Shadow Ban Nasıl Kaldırılır?

Instagram Keşfet Engeli ve Shadow Ban Nasıl Kaldırılır?

 

 

Öncelikle, Instagram hangi durumlarda keşfet engeli koyar ve bu durum ne gibi sonuçlara yol açar? Bunları bilmemiz gerekir. Birçok kullanıcı tarafından merak edilen bu sorunun cevabı için kısa bir araştırma yaptık. Yazımız boyunca sizlere keşfet engeli nedir ve nasıl kaldırılır aynı şekilde shadow ban nedir ve nasıl kaldırılır, sorularının cevaplarını iletmeye çalışacağız.

 

Instagram kullanıcılarından organik yollarla hesaplarını geliştirmelerini ister. Ancak bazı kullanıcıların, ınstagramın uygun gördüğü organik takipçi kazanma yolu haricindeki, yasaklı yöntemleri kullanmalarını tespit ettiği an cezalandırma yoluna gider. Bu cezalar arasında az sayıda da olsa keşfet engeli cezası da yer alabilmektedir. Instagram uygulaması, özellikle aynı hashtagten birçok kez kullanıldığında kullanıcılara keşfet engeli koyabilmektedir. Böylesi bir durumda, keşfet engelinin kaldırılması için hesabınızı bir süre dondurup tekrar geri açamanız en etkili çözüm olacaktır. Instagram uygulaması, keşfet engeli uygulayacağı kullanıcıya ceza öncesi uyarı anlamına gelecek bir mesaj göndermektedir. Bu mesaj ve direktifleri ciddiye alıp verilen talimatlara uyanlar cezadan kurtulabilmektedirler. Ayrıca, kullanıcı devamlı aynı şeyi tekrara düşecek videolar çekerse veya hesabı etkin kullanmamalarından dolayı keşfet engeli cezası uygulanabilmektedir. Instagram bu sebeplerden ötürü yaratıcı ve aktif kullanılarak hesaplar güncel tutulmalıdır.

 

Peki ya shadow ban nedir? Shadow ban cezası ile karşılaşırsak nasıl kaldrırırz? İşte merak edilen soruların cevapları. Instagramda karşılaşılan kişiye özel uygulanan önemli ceza yöntemlerinden olan gölge yasaklama ya da gölge yasağı olarak tercüme ettiğimiz shadow ban cezası uygulanan diğer bir ceza türüdür. Shadow ban sadece Instagram uygulamasına özgü bir ceza değildir. Herhangi bir sosyal medya platformunda karşınıza çıkabilir. Shadow ban, sosyal medya kullanıcılarının organik yöntemlerin dışında beğeni, yorum, abone veya ınstagram gibi platformlar için güvenilir takipçi satın alarak kısa zamanda hızlı etkileşim yaratmak adına izlenen yollara başvuranlara verilen cezadır. Shadow ban cezası nedeniyle hesabınızın keşfedilmesi oranı ciddi boyutta düşüşe geçer. Shadow ban kaldırma yöntemleri: postlarınızda yapmış olduğunuz etiketlemelerin hepsini kaldırıp hesabınızı bir süre dondurup tekrar geri açmak, izlenme uygulamalarını kaldırmak, yorum, takipçi ve beğeni botlarını kaldırmak olacaktır. Bu uyarılara dikkat edimezse Instagram tarafından soruşturma kapsamında hesabınız incelemeye alınır.

Instagram, YouTube ve Twitter gibi platformlarda hesabınızın gerek takipçi ihtiyacı gerekse etkileşim ihtiyacı gibi konularda gereken hizmetleri en uygun fiyatlarla vererek sizleri memnun etmeye çalışıyoruz.

3 Dakika Önce