Instagram Analytics Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Instagram Analytics Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

 

Instagram Analytics Sizin İçin Neden Önemli? 

Instagram, 25 milyondan fazla Instagram işletme hesabının yanı sıra günlük 200 milyondan fazla düzenli Instagram kullanıcısı ile tüm dünyadaki en popüler ikinci sosyal medya platformudur .Bu tür sayılarla, Instagram hesabınızın arkasındaki verileri bilmenin pek çok değeri olduğu oldukça açıktır.

Basit gerçek şu ki, içeriği tanıttığınız kitleyi anlamıyorsanız veya Instagram profilinizi ve reklamlarınızı kimlerin gördüğünü ve bunlarla etkileşime girdiğini veya Instagram takipçi ve beğeni sayılarınızın nasıl değere dönüştüğünü bilmiyorsanız, o zaman siz sadece platformda zamanını boşa harcıyorsun.

Instagram'ınızdan para kazanmanın ve mümkün olan tüm değeri elde etmenin anahtarı, verilerinizi gerçekten bilmek ve analizlerinizi anlamaktır. 

Instagram analizlerinizi kontrol etmek için bir program belirlemezseniz, olabilecek şeylere sadece birkaç örnek.

  • Gönderileriniz tamamen yanlış kitlelere hedeflenmiş olabilir.
  • Çok fazla paylaşım yapıyor olabilirsiniz veya yetersiz olabilirsiniz.
  • Sitenize alakasız trafik çekiyor olabilirsiniz.
  • Daha sonra değerli ortaklıklara yol açabilecek potansiyel sözleri görmezden geliyor olabilirsiniz.
  • Hedef kitleniz için günün yanlış saatlerinde veya haftanın yanlış günlerinde yayın yapıyor olabilirsiniz.
  • Gönderinizin yorumlarına veya Instagram Hikayelerinize katılma şansınızı kaçırıyor olabilirsiniz.

Bunlar, verilerinizi gerçekten derinlemesine incelerseniz anlayabileceğiniz ve daha iyi yapabileceğiniz şeylerden sadece birkaçı. Instagram metriklerinizi gerçekten anlayarak bulduğunuz bilgiler, Instagram pazarlama stratejinizde oyununuzu ilerletmek için gerçekten ihtiyacınız olan şeylerden biri olabilir. Bu da hedef kitlenizi gerçekten anlamanın yanı sıra işiniz için size daha fazla değer sunabilir ve alakalı içeriği zaten onu arayan kişilerin önüne çıkarmanıza yardımcı olabilir.

 

Instagram Profil Analizi Nasıl Çalışır? 

 

Tüm Instagram gönderilerinizi bulabileceğiniz Profilim sayfasından kolayca erişebileceğiniz tüm analiz verilerine. Bu sayfada, son yedi güne ait bilgileri görebilirsiniz. Bu ekranı daha önce görmüş olabilirsiniz, ancak metriklerinizi kontrol etmeye gerçekten atlamayı düşünmemiş olabilirsiniz.

7 Ücretsiz Instagram Analiz Uygulaması (2019) – Social Business Türkiye

 

İşte bu ekrandan kontrol edebileceğiniz ve gözden geçirebileceğiniz şeylerden sadece birkaçı.

 

  • Instagram Gösterimleri. Instagram'daki izlenimleriniz, belirtilen zaman diliminde insanların gönderilerinizi kaç kez gördüğüdür.
  • Instagram Etkileşimleri. Bu, insanların hesabınızla yaptığı etkileşimlerin ve etkileşimlerin sayısıdır.
  • Ulaşmak. Instagram'daki "erişiminiz", gönderilerinizden herhangi birini gören toplam hesap sayısıdır.
  • Profil ziyaretleri. Bu, belirtilen zaman aralığında Instagram hesabınızı kontrol eden toplam kişi sayısıdır.
  • Web sitesi tıklamaları. Bu, insanların Instagram profilinize koyduğunuz bağlantıya tıklama sayısıdır. İdeal olarak, bu bağlantı kişisel veya ticari web siteniz veya vitrininiz olmalıdır.
  • İletişim tıklamaları. Bu, insanların Instagram profilinizdeki Ara veya E-posta düğmesi şeklinde bulunabilen İletişim düğmesine tıklama sayısıdır.
  • Instagram'dan Bahsedilenler. Bu, belirtilen zaman aralığında hesabınızın kullanıcı adının diğer Instagram kullanıcıları tarafından toplam kaç kez söylendiğidir.

 

Instagram'da Kitle Analizi

Çevrimiçi pazarlamada, satış yapmanın ve iş geliştirmenin anahtarı, hedef kitlenizi anlamaktır. Müşteri avatarınız olarak da bilinen hedef kitleniz, ürününüz veya hizmetiniz için ideal olduğunu düşündüğünüz demografidir.

Hedef kitleniz şu anda Instagram içeriğinizi kontrol eden kitleyle nasıl eşleşiyor?

 

Instagram'da Hedef Kitleye Nasıl Ulaşılır?

Instagram'daki analiz bölümünüzün yalnızca sizi hedef kitlenizle ilgili güncel bilgilerden haberdar etmeye ayrılmış kullanışlı bölümünü kullanarak bu soruyu çok kolay bir şekilde yanıtlayabilirsiniz. Kitle içgörülerinizi kontrol ederken aramanız ve dikkat etmeniz gereken birkaç önemli faktör vardır.

 

  • Gönderilerinizi en çok gören kişilerin konumları. En iyi konum bilgileri, ilk beş şehri ve takipçilerinizin bulunduğu ilk beş ülkeyi görüntüler.
  • Takipçilerinizin yaş aralığı. Takipçilerinizin yaş aralığını bilmek, içeriği doğrudan onlara ulaştırmanın başka bir kolay yoludur. Instagram, kitle ölçümlerinizi anlaşılması kolay aralıklara ayırır. Bunlar 13 ila 17, 18 ila 24, 25 ila 34, 35 ila 44, 45 ila 54, 55 ila 64 ve 65 ve üzeridir.
  • Takipçilerinizin cinsiyeti. Bu size takipçilerinizin kadın ve erkek olarak dağılımını gösterir.
  • Takipçilerinizin aktif olduğu saatler. Bu istatistik, takipçilerinizin Instagram'ı günün ortalama hangi saatinde kullandıklarını görmenize çok yardımcı olur. Bu bilgiyi bilmek, takipçilerinizin onları görme olasılığının en yüksek olduğunu bildiğiniz zamanlarda gönderiler planlamanıza yardımcı olabilir.
  • Takipçilerinizin aktif olduğu günler. "Saatler" bölümü gibi, bu bölüm de, kitlenizin Instagram'da haftanın hangi günlerinde en aktif olduğunu size göstermek için kullanışlı oluyor. Bu bilgilerle donanmış olarak, Instagram hesabınızdaki gönderileri planlamak için haftanın en iyi günlerini bileceksiniz.

 

Bireysel Instagram Gönderilerinin Analizi

Kitle demografisini ve en çok çevrimiçi olduklarında anlamanıza yardımcı olmanın yanı sıra, bireysel Instagram gönderilerinizin her birinin arkasındaki verilere dalan kullanışlı bilgiler de bulabilirsiniz. Bu, hangi tür gönderilerin hedef kitlenizde yankı uyandırdığını ve hangi içeriğin onlarla en iyi şekilde çalıştığını görmenin harika bir yolu olabilir.

Bunlar, bireysel Instagram gönderileriniz için bulabileceğiniz istatistik türlerinden sadece birkaçı.
 

  • Etkileşimler. Etkileşimler, doğrudan Instagram gönderinizden alınan eylemlerdir. Bir profile göz atmak, bir bağlantıya tıklamak, bir profildeki iletişim düğmesine tıklamak ve daha fazlası gibi bir şey olabilir. Tüm bu işlemler bu bölümde sizler için güncel tutulmaktadır.
  • Keşif. Bu, Instagram'da yeni içerik arayan kişilerin büyük olasılıkla keyif alacakları şeyleri keşfetmelerine olanak tanır. Burada, kullanıcılar şu anda takip etmedikleri hesaplardan kendilerine özel olarak hazırlanmış yeni içerikler görecekler. Instagram'daki işletme hesapları, Keşif bölümünde görünmeye uygun olmanın ötesinde, dünyanın her yerinden insanların sayfanızı bulmasını sağlar.
  • Takip eder. Bu bölüm, tek bir gönderinin size kaç yeni takipçi kazandırdığını gösterir (hesabınızı büyütmek için yardıma ihtiyacınız olursa, her zaman Socibull’dan Instagram takipçileri satın alabilirsiniz ).
  • Ulaşmak. Bu, Instagram'da gönderinizi gören benzersiz kişi sayısıdır.
  • Gösterimler. Bu, gönderinizin Instagram'da görüntülenme sayısıdır. Uygulama ayrıca bilgileri sizin için biraz daha parçalara ayırarak bu gösterimlerin hashtag'lerden mi, ana bölümden mi, bir profilden mi yoksa platformdaki başka bir bölümden mi geldiğini görmenizi sağlar.
  • Yorumlar bu, belirli bir gönderiye yapılan yorum sayısıdır.
  • Kaydeder. Bu, içeriğinizi kayıtlı klasörlerine kaydeden hesapların sayısıdır.

 

Instagram Hikayelerinizin Arkasındaki Analiz

 

Instagram Insights Nedir? Nasıl Kullanılır? Instagram Analizi Nasıl Yapılır?


Instagram Hikayeleri, platformdaki hedef kitlenizle bağlantı kurmanın başka bir büyük yoludur. Bu özellik ile Snapchat'i geride bırakan bu, Instagram'daki her sayfanın faydalanması gereken büyük bir fırsat. Instagram kullanıcıları Hikayeleri sever ve bunlar hedef kitlenizle etkileşim kurmanın harika bir yoludur.

Instagram'daki profilinizin diğer bölümleri gibi, platform aynı zamanda Instagram'daki Hikayelerinizin ardındaki metrikleri kontrol etmenizi sağlar. Nasıl bozulduğunu kontrol edelim.

 

  • Ulaşmak. Bu, Instagram'da Hikayenizi kontrol eden toplam hesap sayısıdır.
  • Gösterimler. Bu, Hikayenizin toplam izlenme sayısıdır.
  • Öykü çıkar. Bu, birinin Hikayenizi yarıda izlemeyi bırakma sayısıdır.
  • Cevaplar. Bu, Hikayenizdeki bir fotoğraf veya video gibi içeriğe verilen toplam yanıt sayısıdır.
  • İnsanların içgörüsü. Kişi bilgileri, Hikayenizin belirli bir bölümünü kontrol eden hesapları listeler.

Instagram, YouTube ve Twitter gibi platformlarda hesabınızın gerek takipçi ihtiyacı gerekse etkileşim ihtiyacı gibi konularda gereken hizmetleri en uygun fiyatlarla vererek sizleri memnun etmeye çalışıyoruz.

3 Dakika Önce