YouTube, Görüntüleme Başına Ne Kadar Öder?

YouTube, Görüntüleme Başına Ne Kadar Öder?

YouTube, tutkularından para kazanmak isteyenler için potansiyel bir gelir kaynağıdır, ancak kanalınız görüntüleme başına ne kadar kazanacak?

İnternetten para kazanmanın sayısız yolu vardır. YouTuber olmak ilk bakışta kolay gibi görünen bir yol ama bu yola girenlerin sadece küçük bir yüzdesi başarılı oluyor.

Başarılı bir YouTube kanalı oluşturmak zorlu bir iştir ve genellikle uzun bir süre boyunca sürekli olarak video yüklemeyi taahhüt etmeniz gerekir. Ancak kanalınız havalanırsa, ek bir gelir akışı ile ödüllendirilebilirsiniz. Bu makalede, YouTube'un görüntülemeler için ne kadar ödediğini tartışacağız.

YouTube'dan ödeme alabilmek için öncelikle para kazanmaya uygun olmanız gerekir ; bunun için en az 1.000 abone ve 4.000 saat izlenme gerekir.

YouTuber’lar için sabit bir maaş yoktur. Her kanal, ne kadar büyük olduğuna ve kaç izleyicisi olduğuna bağlı olarak farklı miktarda para kazanıyor. Platformun görüntüleme başına ne kadar ödediğini tartışmadan önce, YouTube'un YouTubers'a ne kadar ödediğini hangi faktörlerin etkilediğini görelim.

Youtube İzlenme Başına Ne Kadar Para Veriyor? Youtube Gelir Hesaplama | Yeni İş Fikirleri 2022

Faktörler

Bir izleyicinin, görüntüleme olarak sayılması için reklamı en az 30 saniye izlemesi gerekir. Bu önemli bir faktördür, çünkü videonuzun aldığı her görüntüleme için ödeme almadığınız anlamına gelir.

Kanalınızın ödeme alması için izleyicilerin reklamı en az 30 saniye (veya reklam kısaysa reklamın yarısı) boyunca izlemesi gerekir. YouTube'un kitlenize eğlenceli reklamlar göstermesini ve bunun iyi bir bölümünü izlemelerini ummaktan başka, bu konuda yapabileceğiniz pek bir şey yok.

İkinci faktör, YouTube'un farklı kitleler için farklı BGBM'ye sahip olmasıdır. BGBM, binde başına maliyet anlamına gelir ve bir reklam verenin bir reklamdaki her 1.000 görüntüleme için ödediği tutarı temsil eder. Bu BGBM farkı bölgeye bağlıdır ve farklı ülkelerden gelen reklam görüntülemeleri farklı tutarlar öder; BGBM'si yüksek olan ülkeler arasında Norveç ve İngiltere bulunmaktadır.

Son olarak, ne kadar çok görüntüleme alırsanız, videolarınızdaki reklamları o kadar çok kişi izlemiş olur ve dolayısıyla YouTube'dan o kadar fazla para alırsınız.

Bunları göz önünde bulundurarak YouTube'un görüntüleme başına ortalama ne kadar ödediğini hesaplayalım.

Basitleştirilmiş Matematik

YouTube, yüklenicilerden görüntüleme başına ortalama 0,18 ABD doları ücret alır. YouTube, bu oranın %68'ini YouTuber'lara AdSense üzerinden ödüyor. Bu çok iyi bir oran, çünkü her görüntüleme için 0,12 ABD doları ve her 1000 görüntüleme için 122 ABD doları alacağınız anlamına geliyor!

Daha ayrıntılı bir düzeyde, sayılar her zaman bu kadar basit değildir. Bazı insanlar reklam engelleyici kullanıyor ve reklamları görenlerin büyük bir kısmı ilk saniyelerde atlıyor. Bu nedenlerden dolayı, diğerlerinin yanı sıra, YouTube'un video görüntüleme başına gerçek ödemesi 0,003 ila 0,005 ABD dolarıdır. Bu, bir YouTube’un videolarının aldığı her 1.000 görüntüleme başına 3 ila 5 dolar kazandığı anlamına gelir.

YouTube'dan her yıl ne kadar kazanabileceğinize dair kaba bir tahminde bulunmak için AdSense gelir hesaplayıcısını kullanabilirsiniz. Google'ın hesap makinesinden gelen tahmin oldukça cazip olabilir, bu nedenle kesin olarak karar vermeden önce YouTuber olmanın artılarını ve eksilerini göz önünde bulundurduğunuzdan emin olun. Zorlu bir yolculuk olabilir ve başarısızlık tamamen imkânsız değildir.

 

YouTube İzlenme Ücretleri 2022 – YouTube' da 1 Milyon İzlenme Kaç Para ? | Öğrenci Gündemi

 

Daha Fazla Görüntüleme, Daha Fazla Para (Çoğu Zaman)

YouTube, görüntüleme başına sabit bir miktar para ödüyor, ancak buna rağmen YouTube’lar aynı tutarı kendileri kazanmıyor. Bunun nedeni, bir YouTube’un YouTube üzerinden aldığı toplam tutarın, kaç kez görüntülendiğine ve görüntüleyenlerinin nereden geldiğine bağlı olmasıdır.

İzleyiciler farklı ülke ve bölgelerden olduğundan, görüntüleme başına ödemenin tam tutarı hesaplanamıyor. Bununla birlikte, ortalama bir tahmin, YouTube'un görüntüleme başına 0,003 ila 0,005 ABD doları ödediğidir.

Instagram, YouTube ve Twitter gibi platformlarda hesabınızın gerek takipçi ihtiyacı gerekse etkileşim ihtiyacı gibi konularda gereken hizmetleri en uygun fiyatlarla vererek sizleri memnun etmeye çalışıyoruz.

3 Dakika Önce