Markaların Instagram'da Takipçi Kaybetmesinin 5 Nedeni

Markaların Instagram'da Takipçi Kaybetmesinin 5 Nedeni

 

Instagram'da neden bu kadar çok takipçi kaybediyorum?

 

1. Yeterince gönderi paylaşmıyorsunuz veya çok fazla gönderi paylaşıyorsunuz.

Instagram pazarlamacılarıyla yaptığımız bir ankette, %40'ı yeterince paylaşım yapmamanın markaların takipçi kaybetmesinin bir numaralı nedeni olduğunu söyledi.

Bu arada, %33 çok fazla gönderi paylaşmanın aynı etkiyi yaratabileceğini söyledi.

Gönderi yapmaya gelince, her şey doğru dengeyi sağlamakla ilgilidir. Hedef kitlenize ulaştığınızdan ve bir gönderi denizinde kaybolmadığınızdan emin olmak için yeterince gönderi göndermek istiyorsunuz.

Ancak, kitlenizin tüm zaman tünellerinde gönderilerinizle dolup taşmasını çok fazla yayınlamak istemezsiniz.

İşte birkaç yönerge: İlk olarak, platformda günde en az bir kez paylaşımda bulunun- ister Instagram Hikayelerinde ister Makaralarda ister feed'de olsun. Seçmeniz gerekiyorsa, ankete katılan pazarlamacıların, canlı yayından sonra takipçi kazanmanın ikinci en iyi yolu olduğunu söylediğinden, Hikayeler muhtemelen en iyi seçenektir.

İkinci olarak, besleme içi gönderiyi haftada iki ila üç kez paylaşın. Kitlenizin nasıl tepki verdiğine bağlı olarak bu ritmi artırabilirsiniz, ancak muhtemelen düşürmemelisiniz.

Video Düzenleme Uygulamaları | Instagram - TIKTOK ve Youtube İçin En İyi 5 Uygulama

2. Israrla satış yapmak iatiyorsun.

Ankete katılan Instagram pazarlamacılarının %39'una göre, markanızın takipçi kaybetmesinin ikinci en popüler nedeni, içeriğinizin satış odaklı olması.

Anketimiz, bir markanın ürünleri/hizmetlerine odaklanan içeriğin IG pazarlamacılarının %39'u tarafından kullanıldığını ve ikinci en yüksek yatırım getirisine sahip olduğunu buldu.

Ancak, yayınladığınız tek içerik türü buysa, hedef kitlenizi yabancılaştırabilirsiniz.

Yine, burada anahtar kelime dengedir.

Ürünlerinizi ve/veya hizmetlerinizi öne çıkaran gönderilere ek olarak, şu içerikleri de göndermelisiniz:

  • Marka değerlerinizi yansıtır.
  • Sohbete davet eder.
  • Topluluk oluşturur.

Başka bir etkili içerik stratejisi mi? İzleyicilerinizi güldürün.

Anketimiz, komik içeriğin Instagram'da takipçi, paylaşım ve etkileşim elde etmek için en etkili olduğunu ortaya çıkardı.

Instagram'da Ürün Satışı Yapacaklar İçin 11 Tavsiye

3. Bot takipçileriniz var

Bot takipçi satın aldıysanız, hepsi ortadan kaybolduğunda ve takipçi listenizdeki tanklar için kaba bir uyanış içinde olacaksınız.

Ankete katılan Instagram pazarlamacılarının %39'u bunun markaların takipçi kaybetmesinin üçüncü en popüler nedeni olduğunu söylüyor.

Güçlü bir takipçi kitlesi görünümü vermek için bot satın almak cazip gelse de bu uygulama uzun vadede sadece size zarar verecektir.

Bunun yerine, tutarlı bir gönderi programı aracılığıyla organik olarak bir takipçi listesi oluşturmaya, değerli içeriği paylaşmaya, trendleri takip etmeye ve verilerinizi dinlemeye odaklanın.

Ayrıca uzun sürmesi gerekmiyor. Anket yaptığımız pazarlamacıların yalnızca %1'i, takipçilerini 1K artırmanın bir yıldan fazla sürdüğünü söylüyor. Çoğu pazarlamacı (%65), bir ila altı ay arasında bir süre aldığını söyledi.

Ve %13'ü bunu bir aydan daha kısa bir sürede yaptı.

Takipçilerdeki bu kaybı, Instagram sayfanızı yeniden inşa etmek ve hedef kitleniz hakkında daha güvenilir veriler elde etmek için bir fırsat olarak gördüğünüzü söylemekten başka bir şey değil.

Bot Takipçi Nedir? Melek mi, Şeytan mı? Hemen Öğren! - Burak Göç

4. Tutarlı bir estetiğiniz ve sesiniz yok.

İzleyicilerin sevdiği bir şey tutarlılıktır.

Marka bilinci oluşturmada ve yaratıcı varlıklarınızda tutarlılık, güçlü marka bilinirliği oluşturmanın anahtarıdır. Ayrıca tutarlılık, görsel olarak çekici bir profil oluşturmaya da yardımcı olur.

Bir kullanıcı profilinizi ziyaret ederse ve her gönderi farklı bir marka tarafından oluşturulmuş gibi görünüyorsa, markanızın neyle ilgili olduğunu anlamakta zorlanacak ve sizi takip etmeyi seçecektir.

Şahsen, kaydırıyorsam ve zaman tünelimde tanımadığım bir marka fark edersem, profilini ziyaret edeceğim ve son birkaç gönderisini tanımıyorsam muhtemelen onları takip etmeyi bırakacağım. Birçok kullanıcının aynı şekilde davrandığını hayal ediyorum.

Bunu akılda tutarak, markalaşma sürecinizde marka kimliğinizin ve görsel estetiğinizin ne olduğunu erken anlayın.

Buradan, tüm platformlarda tutarlı kalan görsel bir profil oluşturmak için Canva gibi araçlardan yararlanabilirsiniz.

5. Kitleniz gelişti ve siz buna ayak uyduramıyorsunuz.

İlgi alanları ve davranışları her zaman aynı kalsaydı, hedef kitlemize pazarlama yapmak çok kolay olurdu.

Ne yazık ki, durum böyle değil.

Bu, pazarlamacıların kitlelerini çeken ve elinde tutan şeyin üstünde kalmasını gerektirir. Bunu yapmanın en etkili yollarından biri verilerinize güvenmektir. Sana ne anlatıyor?

HubSpot olduğunuzu ve feed'imizin müşteri başarı öykülerinden, öne çıkan ürünlerden, şirket değerlerinden ve sektör trendlerinden oluştuğunu varsayalım.

Belki de endüstri trendlerini çevreleyen içerik çok iyi performans gösteriyordu, ancak son altı ayda yavaş bir düşüş fark ettiniz. Belki de hedef kitleniz bu içerikle veya içeriğin sunulduğu formatla o kadar ilgilenmiyor.

Belki eskiden görsellerden yararlanıyorsanız, videoya geçmeyi düşünmelisiniz.

Instagram stratejiniz, verilerinizin size söylediklerine göre yönlendirilmelidir. Kullanmazsanız, kitlenizle olan bağlantınızı hızla kaybedersiniz ve yavaş yavaş takipçi listenizin azaldığını görürsünüz.

Instagram takipçilerini kaybetmek, yüzleşmek için korkutucu bir gerçek olabilir. Ancak, düşüşün arkasındaki nedeni belirledikten sonra, onu ele alabilir ve yeniden kazanabilirsiniz.

 

Instagram, YouTube ve Twitter gibi platformlarda hesabınızın gerek takipçi ihtiyacı gerekse etkileşim ihtiyacı gibi konularda gereken hizmetleri en uygun fiyatlarla vererek sizleri memnun etmeye çalışıyoruz.

3 Dakika Önce