Instagram'da Vanish Modu Nasıl Kullanılır (ve Neden Yapmalısınız)

Instagram'da Vanish Modu Nasıl Kullanılır (ve Neden Yapmalısınız)

"İnternet asla unutmaz" derler ya biliyor musunuz? Şimdi yapabilir! Instagram'ın Kaybolma Modu ile, alıcı onları okuduktan sonra kaybolan özel sohbetlere sahip olabilirsiniz.

Bu yazıda, kesinlikle iz bırakmayan konuşmalar yapmak için Instagram'da Vanish Mode'u nasıl kullanacağınızı anlatacağız.

 

Kaybolma Modu Nedir?

Vanish Mode , 2020'de Facebook Messenger'da kullanıma sunuldu ancak Instagram'ın mesajlaşma özelliklerine de eklendi. Bu özellik, kullanıcıların sohbet sona erdiğinde otomatik olarak silinen geçici sohbet dizileri oluşturmasına ve bunlara katılmasına olanak tanır.

Instagram Kaybolma Modu, Snapchat'in kendi kendini silme özelliğine çok benzer, ancak yalnızca manuel olarak açtığınızda çalışacaktır. Ayrıca, özellik yalnızca iki kişiyle yapılan sohbetlerde çalışır; grup sohbetlerinde çalışmaz.

Bu işe girmek için istekli misin? Kaybolan mesaj özelliğinin nasıl çalıştığına bir göz atalım!

 

Instagram'da Kaybolma Modu Nasıl Kullanılır?

Kaybolma Modunu etkinleştirmek için:

  1. Instagram uygulamanızı açın ve sohbet simgesine tıklayın.
  2. Mevcut bir mesajı seçin veya yeni bir mesaj dizisi oluşturun, ardından sohbetinizin en altına gidin.
  3. Kaybolma Modunu etkinleştirmek için ekranınızın altından yukarı kaydırın ve parmağınızı bırakın.
  4. Etkinleştirildiğinde, Instagram karanlık moda girecek ve Vanish Modunda olduğunuzu belirtmek için ekranınızın üst kısmından bazı susma emojileri düşecek.

Sohbet arkadaşınız da Kaybolma Modunda sohbet ettiği ekranda bir mesajla bilgilendirilir. Devam edin ve Instagram doğrudan mesajlarınızı normal şekilde gönderin.

Instagram'da Kaybolan Mesaj Modu Nasıl Kullanılır?| Alem Dergisi

Instagram'da Kaybolma Modu Nasıl Kapatılır?

Kaybolma Modu özelliğini kapatmak için:

  1. Kaybolma Modunu etkinleştirdiğiniz bir sohbeti açın.
  2. Kaybolma Modunu kapatmak için ekranınızın alt tarafından tekrar yukarı kaydırın ve Serbest Bırak seçeneğini görene kadar ekranınızı basılı tutun.
  3. Tamamen yukarı kaydırdığınızda Kaybolma Modu devre dışı bırakılır.

Sohbet pencerenizi kapattığınızda, görülen tüm mesajlar kaybolacaktır.

İnstagram “Kaybolan Mesajlar” Modunu Kullanıma Sundu | Güneş Bilgisayar ve Teknolojiİnstagram “Kaybolan Mesajlar” Modunu Kullanıma Sundu Kaybolan Mesajlar” Modu Nasıl Kullanılır?

 

Vanish Modu Nasıl Çalışır?

Instagram'ın Kaybolma Modunu kullanmaya başlamadan önce, dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta var...

Kaybolma Modunu yalnızca bire bir sohbetlerde kullanabilirsiniz; grup sohbetlerinde çalışmaz. Ayrıca Kaybolma Modunu yalnızca takip ettiğiniz veya yakın zamanda iletişim kurduğunuz kişilerle kullanabileceksiniz. Diğer kişi Kaybolma Modunda mesajlarınızın ekran görüntüsünü alırsa, hemen bildirim alırsınız ve bunun tersi de geçerlidir.

Yalnızca Kaybolma Modunu etkinleştirdikten sonra gönderdiğiniz mesajlar ve medya kaybolacaktır. Kaybolma Modu kapalıyken gönderdiğiniz diğer mesajlar, siz göndermeyi iptal etmediğiniz sürece kalıcı olarak kalacaktır. Emin değilseniz , Instagram'da gönderilen DM'leri nasıl iptal edeceğiniz aşağıda açıklanmıştır .

Kaybolma Modu özelliğini açmadan yanlışlıkla mesaj gönderirseniz, mesajlarınız diğer mesajlar gibi görünecektir. Kaybolma Modu, yanlışlıkla gönderdiğiniz mesajları otomatik olarak gizlemez.

 

Kaybolma Modunu Neden Kullanmalısınız?

Meraklıların sohbetlerinize göz atmasından endişe ediyorsanız Vanish Modu tam size göre. Güvenlik ve mahremiyet sizin için önemliyse (ki öyle olduğundan eminiz), o zaman bu özellikten yararlanmalısınız.

Başka bir Instagram kullanıcısıyla özel sohbet etmek istiyorsanız Vanish Mode'u da kullanabilirsiniz. Örneğin, bir arkadaşınıza ya da sevdiğinize sürpriz bir parti planlıyorsanız Vanish Mode ile detayları diğer taraflarla paylaşabilirsiniz, böylece bilgi sızdırma ihtimali ortadan kalkar.

 

Mesajlaşma Kabuğunuzdan Kurtulun

Vanish Mode'da paylaşılan tüm resimler, metinler, memler, çıkartmalar veya GIF'ler siz sohbeti bitirir bitirmez sonsuza kadar kaybolur. Her zaman olduğu gibi, herhangi birini engelleyebilir ve kendinizi güvende hissetmiyorsanız bir konuşmayı bildirebilirsiniz. Bu özellikle e-kabuğunuzdan çıkıp kendinizi ifade etmekten çekinmeyin.

Instagram, YouTube ve Twitter gibi platformlarda hesabınızın gerek takipçi ihtiyacı gerekse etkileşim ihtiyacı gibi konularda gereken hizmetleri en uygun fiyatlarla vererek sizleri memnun etmeye çalışıyoruz.

3 Dakika Önce