Instagram'da Neden Takipçi Kaybediyorum?

Instagram'da Neden Takipçi Kaybediyorum?

 

Yönettiğiniz bir sosyal medya sayfasının daha çok takipçisi yerine DAHA AZ takipçisi olduğunu öğrenmek için Instagram uygulamasını açmaktan daha korkutucu bir şey var mı? Son zamanlarda bu korku hikayesini yaşıyorsanız, paniğe gerek yok: bu %100 normal. Aslında yalnız değilsiniz: Her yerde, markalar ve içerik oluşturucular son zamanlarda Instagram sayılarında bir düşüş gördüğünü bildirdi. 

Instagram'dan büyük çıkışınızı planlamak yerine, takipçilerinizdeki düşüşü, işleri değiştirme zamanının bir işareti olarak düşünün. Hedef kitlenizi nasıl yeniden oluşturacağınıza ve Instagram'daki genel etkileşiminizi nasıl iyileştireceğinize ilişkin en iyi ipuçlarımızı okumaya devam edin. 

İlk önce ilk şeyler: Instagram'da neden takipçilerimi kaybediyorum?

Pekâlâ, bu birkaç nedenden dolayı olabilir: 

Video İçeriği Devralıyor 

Instagram yalnızca algoritmasında video içeriğine öncelik vermekle kalmıyor, aynı zamanda Instagram Makaraları insanların akışlarında dikey olarak çok daha büyük görünüyor. Bu, statik gönderilerin, kullanıcılar kaydırdıkça dikkat çekmemesini kolaylaştırır ve aynı düzeyde etkileşim elde etmemelerine neden olur. 

Instagram'da video içerik oluşturmanın püf noktaları – Shopier Blog

Instagram Değişiyor

Instagram'ın başkanı Adam Mosseri'yi takip ederseniz, kullanıcı deneyimini iyileştirmek için yaptıkları birçok yeni özellik ve değişiklik hakkında bilgi sahibi olursunuz. Etkileşim ve büyüme, Instagram yeni özellikler sunduğunda genellikle hem algoritmayı hem de kullanıcıların platformda gezinme şeklini etkilediğinden düşme eğilimi gösterir. 

Örneğin, Instagram kısa süre önce Instagram kullanıcılarına kimden içerik göreceklerini kontrol etme seçeneği sunan yeni 'favorileri' ve 'takip eden' beslemelerini duyurdu. Birisi bu feed seçeneklerinden birini kullanmayı seçerse içeriğinizin keşfedile bilirliğini sınırlar ve sonuç olarak etkileşimi ve takipçi büyümesini etkileyebilir. 

Büyük Bir IG Göçü Gerçekleşiyor 

Instagram kullanıcıları için katılım ve takipçi sayılarındaki büyük düşüş nedeniyle (size söyledik- yalnız değilsiniz!), birçok kullanıcı başka yerlerde daha büyük, daha ilgili topluluklar oluşturabilme umuduyla diğer platformlara taşınıyor. Sonuç olarak, platformda daha az insan var ve bu da takipçi büyümesini daha da etkiliyor.

Instagram'da etkileşimli bir takipçi kitlesini büyütmek bu günlerde biraz daha zor olsa da sosyal medya stratejinizdeki birkaç küçük ince ayarın çözemeyeceği bir şey değil! Instagram'da takipçilerinizi yeniden oluşturmaya nasıl başlayabileceğinize dair önerilerimiz: 

Metriklerinizi Takip Edin 

Çoğu zaman, hedef kitlemizin görmek istediklerine ilişkin yanıtları doğrudan içgörülerimizde bulabiliriz. Komik ve bilgilendirici Makaraların katılımınızı hızla artırdığını fark ettiniz mi? Onları ikiye katlayın! Bunu tutarlı bir şekilde yapmaya devam ederseniz, hedef kitlenizi ve algoritmayı mutlu etmek için ne tür içerik oluşturmanız gerektiğini daha iyi anlayacaksınız.

Daha Fazla Video Gönder 

İçerik kralsa, video kraliçedir! Videonun şu anda sosyal medyaya hâkim olduğunu inkar etmek mümkün değil ve bunun yakın zamanda yavaşlaması da muhtemel değil. İmza video serisi gibi markanıza özgü trendler ve videolarla sağlıklı bir video kombinasyonu oluşturmaya odaklanın. 

Statik Gönderilerinizin Boyutlarını Artırın 

Instagram'da statik gönderilerinizi bırakmanıza gerek yok- aslında, atlıkarınca gönderilerinin, özellikle tek resimli gönderilerle karşılaştırıldığında, hala oldukça iyi performans gösterdiği görülüyor. Ayrıca, atlıkarınca gönderileri oldukça paylaşılabilir olma eğilimindedir, bu da onları markanızı yeni insanların, yani yeni potansiyel takipçilerinizin önüne çıkarmak için harika kılar.

Haber akışında Makaralar 1080 piksele 1350 piksel boyutlarında görünüyor. Statik gönderilerinizi de 1080 piksele 1350 piksel olacak şekilde tasarlayarak insanların akışlarında kaybolmadığından emin olun.

Instagram post boyutu ayarlama: Kaça kaç yapılır? - ShiftDelete.Net

İş birliği Oyununuzu Yükseltin 

Instagram, başkalarıyla iş birliği yapmayı kolaylaştıran tonlarca harika özelliğe sahiptir. Markanızı güvenilir ve güvenilir bir kaynaktan yeni yüzlerin önüne çıkarmanın harika bir yolu olduğundan, içeriğinize daha fazla iş birliğini dahil etmeye odaklanın. Bunu, hedef kitlenizi paylaşan diğer içerik oluşturucular veya markalar ile Instagram Lives'ı birlikte barındırarak veya her iki hedef kitlenizin beslemeleriyle paylaşılacak başka bir kullanıcıyla ortak çalışma gönderisi oluşturarak yapabilirsiniz.

Sosyal medyada değişmeyen tek şey değişimdir. Kişisel algılamayın! Bunun yerine, stratejinizi geliştirmeyi, işleri değiştirmeyi ve hedef kitlenizin sizden ne görmek istediği konusunda bilinçli kararlar vermenize yardımcı olması için verilerinize güvenmeyi bir işaret olarak düşünün.

 

Instagram, YouTube ve Twitter gibi platformlarda hesabınızın gerek takipçi ihtiyacı gerekse etkileşim ihtiyacı gibi konularda gereken hizmetleri en uygun fiyatlarla vererek sizleri memnun etmeye çalışıyoruz.

3 Dakika Önce