Instagram Biyografinize Nasıl Bağlantı Eklenir?

Instagram Biyografinize Nasıl Bağlantı Eklenir?

Yakın zamana kadar Instagram, profilinizi hashtag'ler ve profil tutamaçlarıyla markalamanız için size çok fazla alan vermiyordu- yalnızca fotoğraf başlıklarında ilgili sayfalarına bağlantı verebilirsiniz. Biyografinize ekleyebileceğiniz tek bağlantı türü web siteleriydi (dolayısıyla "biyodaki bağlantı" genel ifadesi).

 

Instagram'da "biyografideki bağlantı" ne anlama geliyor?

Bir Instagram kullanıcısı hedef kitlesine "link in bio" ibaresiyle hitap ediyorsa, bu onları tanıtımını yaptıkları web sitesinin tıklanabilir URL'sine erişmek için Instagram profillerinin biyografi bölümüne gitmeye yönlendiriyor demektir.

"Bio'daki bağlantı", aslında Instagram'ın parametrelerinin dışında mevcut olan daha fazla bilgiyi teşvik eden bir harekete geçirici mesajdır.

Ancak Instagram kısa süre önce bize iki yeni özellik hediye etti: doğrudan biyografinizde bulunan bağlanabilir profiller ve hashtag'ler. Artık bunları web sitenizin bağlantısının yanına ekleyebilirsiniz.

Instagram Biyografinize Nasıl Bağlantı Eklenir?

  1. Instagram mobil uygulamanızı açın.
  2. Sağ alttaki kişi simgesine dokunarak profilinizi ziyaret edin.
  3. Ekranın üst kısmındaki "Profili Düzenle"ye dokunun.
  4. 150 karakter veya daha kısa bir özel açıklama yazın.
  5. Web sitenize alaniniz.com şeklinde kısa bir bağlantı ekleyin.
  6. "@" simgesine ve ardından profilin tutamacına dokunarak diğer profillere bağlantılar ekleyin.
  7. "#" simgesine ve ardından ilişkilendirdiğiniz hashtag'e dokunarak hashtag'leri ekleyin.
  8. Biyografinizi kaydetmek için "Bitti"ye dokunun.

 

Not: Yukarıdaki talimatlar, iOS'ta Instagram'ın en son sürümü olan 37.0 için geçerlidir. Ayrıca profilinize gidip adınızın yanındaki "Profili Düzenle"yi tıklayarak Instagram'ın web sitesinde biyografinizi düzenleyebilirsiniz.

Aşağıdaki soldaki ekranda, tıpkı bir resmin başlığına bir hashtag eklediğinizde olduğu gibi, biyo metin alanını düzenlerken Instagram'ın popüler hashtag'leri nasıl önerdiğini görebilirsiniz. Sağdaki ekranda, özgeçmişinde hashtag'leri, profil bağlantılarını ve web sitelerini kullanan bir kişinin profilini göreceksiniz.

Sistem ve Ağ Uzmanlığı

Instagram'da son zamanlarda işler değişti ve artık Instagram profil resminizin hemen altında tanımladığınız diğer sayfalara bağlantı verme seçenekleriniz var. Ancak, profillerinin başkalarının biyografilerinde etiketlenmesini istemeyen kullanıcıların, kendilerinin etiketini kaldırmayı tercih edebileceğini unutmayın.

 

Bu alanı, yaptığınız ilişkilendirmeyle hemfikir olacağını bildiğiniz hesaplar için ayırmak en iyisidir.

 

Instagram, YouTube ve Twitter gibi platformlarda hesabınızın gerek takipçi ihtiyacı gerekse etkileşim ihtiyacı gibi konularda gereken hizmetleri en uygun fiyatlarla vererek sizleri memnun etmeye çalışıyoruz.

3 Dakika Önce