IGTV (Instagram TV) Nedir ve Nasıl Kullanırım?

IGTV (Instagram TV) Nedir ve Nasıl Kullanırım?

Hepimizin IGTV olarak bildiğimiz Instagram TV, içerik oluşturucuların yüksek kaliteli, uzun biçimli, dikey videolar yüklemesine olanak tanır. IGTV, Instagram kullanıcılarının 15 saniye ile 10 dakika arasında videolar yükleyebilecekleri kanallar oluşturmasına olanak tanır. Büyük hesaplar en fazla 60 dakika uzunluğunda videolar yükleyebilir. IGTV, kullanıcıların izleyicileriyle etkileşime geçmek için daha çekici içerik oluşturabilmeleri için mevcuttur. Sosyal medyanın amacı ilgi çekici içerik olduğundan, IGTV araştırmaya değer.

IGTV Videoları Nasıl Bulunur?

IGTV videolarını bulabileceğiniz birkaç farklı var. Başlangıçta Instagram, kullanıcıların ana ekrandan erişebilecekleri bir IGTV düğmesine sahipti. Ancak Instagram, bu düğmeyi gerçekten çok az kişinin tıkladığını belirledi ve 2020'nin başlarında kaldırdı. Bir Facebook temsilcisi TechCrunch'a şunları söyledi: “İnsanların IGTV içeriği oluşturmasını ve keşfetmesini kolaylaştırmak için çalışmaya devam ederken, Çoğu insanın IGTV içeriğini Feed'deki önizlemeler, Keşfet'teki IGTV kanalı, içerik oluşturucuların profilleri ve bağımsız uygulama aracılığıyla bulduğunu öğrendi. Instagram uygulamasında ana ekranın sağ üst köşesindeki IGTV simgesine çok azı tıklıyor”

Artık IGTV videolarını bulmak için farklı seçeneklere sahip olabilirsiniz. IGTV videolarına Keşfet Sayfasından göz atabilirsiniz.

IGTV Nasıl Kullanılır ve IGTV'de Kanal Nasıl Oluşturulur?

Keşfet sayfasındaki IGTV düğmesine tıkladıktan sonra, Instagram sizin için bir video sayfası hazırlayacaktır. Ayrıca, içerik oluşturucu veya Instagram kullanıcı adını arayarak da video arayabilirsiniz.

IGTV videolarını besleme içi önizlemelerde de bulabilirsiniz. 2019'da Instagram, beslemede IGTV videolarının 1 dakikalık önizlemelerini yayınlama özelliğini de ekledi. Feed'de IGTV videolarını tanıttığınızda, takipçileriniz bir dakikalık bir önizleme görür, ardından o dakikanın sonunda video duraklar ve takipçilerin tam videoyu IGTV'de izlemeye devam etmek için İzlemeye Devam Et düğmesini tıklamaları gerekir.

Videonun önizlemesi Instagram sayfanızda kalacaktır. Üst köşedeki IGTV ikonundan farkı görebilirsiniz.

Bis zu 1.000 Prozent mehr Views: Die Abrufzahlen von IGTV gehen plötzlich durch die Decke | OMR

Bu nedenle, beslemede IGTV videolarınızı tanıtmayı seçerseniz, videonun kapak fotoğrafına ve yayınlama zamanınıza dikkat ettiğinizden emin olun. Instagram'a göre , "Feed'deki IGTV önizlemeleriyle, en sevdiğiniz takipçilerden en yeni video içeriğini keşfetmeyi ve izlemeyi daha da kolaylaştırıyoruz." Instagram ayrıca , Şubat 2019'da bu değişikliği yaptıktan sonra, “görüntüleyenlerin IGTV ile daha fazla zaman geçirdiğini ve her boyuttaki içerik oluşturucudan gelen yeni orijinal içerik artışını gördüklerini” belirtti.

Ve 2020'de Instagram, kullanıcıların hikayelerinde video paylaşabilmeleri için IGTV'yi güncelledi. Kullanıcılar IGTV videolarını hikayelerinde paylaştığında, ilk 15 saniye otomatik olarak oynatılır ve kullanıcılar videonun geri kalanını görmek için yukarı kaydırma bağlantısı ekleyebilir. IGTV videoları için bu yukarı kaydırma seçeneğini elde etmek için 10.000 takipçiye bile ihtiyacınız yok!

Neden IGTV Kullanmalısınız?

Bu noktada IGTV'nin havalı olduğunu düşünebilirsiniz ama ne için kullanacaksınız ki? Video, pazarlamacılar ve küçük işletmeler için giderek daha önemli hale geliyor. Ortalama bir kişi günde bir buçuk saatten fazla çevrimiçi video içeriği izliyor ve pazarlamacıların %78'i video içeriğinin kendilerine iyi bir yatırım getirisi sağladığını söylüyor. Video, bağlantı kurmada ve hikaye anlatmada etkilidir. İnsanlar görsel yaratıklar olduğu için görsel ipuçları markanızın güvenilirliğini artırabilir. Video, takipçileriniz için kolayca tüketilebilir ve insanların %85'inin markalardan daha fazla video içeriği görmek istediğini söylemesiyle tercih edilen bir içerik yöntemi haline geliyor. İstatistikler, video içeriğinin içerik pazarlamanızın ve sosyal medya stratejinizin büyük bir parçası olması gerektiğini açıkça gösteriyor! Instagram TV, sosyal medya pazarlamanızda video kullanmaya başlamanızı kolaylaştırır.

IGTV Videoları Nasıl Yüklenir?

 •    Videolar en az bir dakika uzunluğunda olmalıdır ve IGTV videoları cep telefonundan yüklenirken 15 dakikaya veya masaüstünden yüklenirken 60 dakikaya kadar olabilir.

•    Videonun uzunluğu ne olursa olsun, videolar MP4 dosya formatında olmalıdır.

•     Dikey videolar (9:16 en boy oranıyla) veya yatay video (16:9 en boy oranıyla) yükleyebilirsiniz.

IGTV videolarını mobil veya web üzerinden yükleyebilirsiniz.

Instagram, YouTube ve Twitter gibi platformlarda hesabınızın gerek takipçi ihtiyacı gerekse etkileşim ihtiyacı gibi konularda gereken hizmetleri en uygun fiyatlarla vererek sizleri memnun etmeye çalışıyoruz.

3 Dakika Önce