Doğal Yollardan Nasıl Takipçi Kazanırım? - 2022

Doğal Yollardan Nasıl Takipçi Kazanırım? - 2022

 

İçindekiler:

1. Instagram hesabınızı optimize edin

2. Tutarlı bir içerik takvimi tutun

3. Instagram gönderilerini önceden planlayın

4. İçeriğinizi yayınlamak için ortaklar ve marka savunucuları edinin

 

1. Instagram hesabınızı optimize edin


Instagram'da nasıl takipçi kazanılacağını bulmaya başlamadan önce, en önemli adımlardan biri hesabınızı optimize etmektir. Markanızın Instagram biyografisini hesabınızın "ana sayfası" olarak düşünün.

Bir biyografi, uygun bir kullanıcı adı veya profil resmi olmadan, insanlar hesabın size ait olduğunu nasıl bilecek? Instagram'da biyografiniz ve imajınız markanızı oluşturmaya yardımcı olur. Hesabınızı optimize etmek çok önemlidir.

Biyografinize bağlantı verin, ancak biyografinizden başka siteye geçerken dikkat edin? Bu, bir markanın özet akışında bahsedilen son birkaç içerik parçasına ilgili bağlantıları barındırır.

Ek olarak, kullanıcı adınızı olabildiğince arama dostu tutun, bu da genellikle gerçek marka adınıza yakın durmak anlamına gelir. İşletmenizin adı daha uzunsa, hedef kitlenizin tanıyacağı bir adla kısaltın. Kullanıcı adınıza sayılar veya özel karakterler eklemeyin mümkünse diğer sosyal medya hesaplarıyla aynı olsun


Hesabınızı optimize etmenin en iyi yolu, bir Instagram pazarlama stratejisi oluşturmaktır. Başlamak için ücretsiz kılavuzumuzu indirin.

Can You See Who Views Your Instagram? Can You See Who Unfollowed You on Instagram?

 

 

 

2. Tutarlı bir içerik takvimi tutun


Instagram'da takipçi kazanmaya çalışırken yapabileceğiniz en iyi şey, gelişigüzel zamanlarda içerik paylaşmaktır. Başta sizi takip edecek kadar şanslılarsa, sizi takip ettiklerini unutturmak istemezsiniz.


Bununla mücadele etmek için düzenli bir gönderi programına uyun. Doğal olarak, markalar spam'dan kaçınmak için günde birkaç defadan fazla paylaşım yapmamalıdır. İnstagram her gün yaklaşık 200 milyon kullanıcı kazanıyor, bu nedenle ağınızı genişletmek için gün boyunca birkaç kez yayınlamayı deneyin.


Aslında, Instagram'da paylaşım yapmak için en iyi zamanlama size göre takipçilerinizin en aktif olduğu saatlerdir. Doğru zamanda paylaşım yapmak önemlidir.


Bir programa bağlı kalmak, insanları markanızdan haberdar etmenize yardımcı olacaktır. Ancak günün bu farklı saatlerinde yayınlamayı nasıl yapacağınıza dikkat edin.

 

3. Instagram gönderilerini önceden planlayın


Instagram algoritması, kullanıcıların beğendikleri içeriği gösterse de, doğru zamanlama etkileşimi artırarak keşfet olasılığını artırır.


Markanızın görünürlüğü artırmak için yapabileceğiniz çok şey var. Sprout Social ile Instagram içeriğini planlamak bunlardan biri. En yeni araçlarımızla, markanızın içerik planlamasına kolay bir süreçle yardımcı olabiliriz.


İçeriği önceden planlamak olası şeyleri de görmenizi sağlar. İçeriği önceden oluşturmak her zaman akıllıdır ve Instagram planlama araçları ile hedef kitlenize ulaşabilirsiniz.


ViralPost, hesabınızın etkileşim geçmişini analiz eder ve algoritmik olarak size en uygun zamanı gösterir.

2021- Instagram Paylaşım Saatleri | Reyhan AÇIKELLİ

 

4. İçeriğinizi yayınlamak için ortaklar ve marka savunucuları edinin

 

Nasıl Instagram takipçi kazanacağınızı öğrenirken, hedef kitlenizi bilmek önemlidir. Takipçi sayınız büyüdükçe (organik olarak), daha fazla alıcınız ve ilgili müşteriniz olur.


Müşterilerin sizi takip etmesini sağlamanın en iyi yolu onların önüne geçmek ve orada olmaktır. Başkalarının yanı sıra kendi Instagram'ınızda da bulunmak çok önemlidir. Markanızı müşterilerin ilgisine dahil etmek için kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğe sponsor olmayı deneyin. Markanızı büyütmek için Instagram yarışmaları da düzenleyebilirsiniz.


 Bu tür kampanyalar, hayranlarınızı içeriğinize yeniden paylaşmaya yatırım yaptığını göstererek sosyal kanıt oluşturur.


Başka bir yol, elinizi çok daha büyük bir kitlenin önüne çıkarmaktır. İçeriğinizi izleyicilerle paylaşmak için, sektörünüzdeki daha büyük Instagram hesaplarıyla çalışmayı deneyin.


Sadece değerli bir şey sağladığınızdan emin olun. Yapmak isteyeceğiniz son şey çok satışlı görünmek. Instagram'da hedef kitlenizi oluşturmak için diğer işletmelerden yardım alabilirsiniz. İnstagram takipçi arttırma yöntemlerini keşfedin.

 

Instagram, YouTube ve Twitter gibi platformlarda hesabınızın gerek takipçi ihtiyacı gerekse etkileşim ihtiyacı gibi konularda gereken hizmetleri en uygun fiyatlarla vererek sizleri memnun etmeye çalışıyoruz.

3 Dakika Önce